27.8.2014

Lähtömaatietokanta turvapaikkapäätösten tukena

Martin Airisto (kuva: Jyrki Vesa)
Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu tuottaa lähtömaita koskevaa maatietoa erityisesti niistä maista, joista Suomeen tulee turvapaikanhakijoita, kiintiöpakolaisia ja maahanmuuttajia. Maatieto tallennetaan Tellus-tietokantaan, josta se on Maahanmuuttoviraston lisäksi myös monien muiden viranomaistahojen käytettävissä.

Lue lisää

26.8.2014

Kulttuuriorientaatio helpottaa pakolaisten Suomeen muuttoa ja kotoutumista

Vaikka tieto uudelleensijoittamisesta on pakolaiselle yleensä suuri helpotus, voi uuteen maahan ja ympäristöön muuttaminen herättää huolta ja pelkojakin. Kulttuuriorientaatiokoulutuksella pyritään hälventämään pelkoja, antamaan olennaisimmat perustiedot Suomesta ja rakentamaan valmiuksia uuden kielen, kulttuurin ja elinympäristön oppimiseen. Kongolainen Ndela Makambo Saleh osallistui perheineen koulutukseen Malawissa ja on tyytyväinen perehdytyksen antiin.

Lue lisää

17.7.2014

Euroopan turvapaikkatukivirasto toteuttaa yhteistä eurooppalaista arvopohjaamme

Arno Tanner
Maahanmuuttoviraston dosentti, projektipäällikkö Arno Tanner työskenteli vuoden Euroopan turvapaikkavirasto EASOssa. Tanner kertoo jutussa kokemuksistaan.

Lue lisää

16.7.2014

EMN julkaissut Maahanmuuton tunnusluvut 2013

Euroopan muuttoliikeverkosto EMN on julkaissut ensimmäisen tilastojulkaisunsa Maahanmuuton tunnusluvut 2013.

Lue lisää

8.7.2014

Pakolaisten ääni kuuluviin

Burmalainen Mi Mi Po Hti (Kuva: Jyrki Vesa / Media Road Service MRS Oy)
Burmalainen Mi Mi Po Hti on löytänyt oman paikkansa suomalaisesta yhteiskunnasta. Kaikilla pakolaisena maahan tulleilla tilanne ei ole yhtä hyvä. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n viime vuonna käynnistämässä projektissa pyritään löytämään konkreettisia toimintamalleja, joiden avulla pakolaisten olisi helpompi osallistua suomalaisen yhteiskunnan toimintaan.

Lue lisää

Näytä kaikki

Monitori

Monitori on sisäministeriön verkkolehti, joka käsittelee maahanmuuttoon ja maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä aiheita. Monitorin uutiskirje ilmestyy noin kuukauden välein.

Tilaa uutiskirje

Sähköpostiosoite

Back To Top