24.10.2014

EU:n maahanmuuttopolitiikkaa tehdään pitkäjänteisesti

erityisasiantuntija Tuomas Koljonen (Kuva: Jyrki Vesa)
Euroopan yhteistä turvapaikkajärjestelmää koskeva EU-lainsäädäntö on saatu hyväksyttyä. Onko se muuttanut mitään? Sisäministeriön erityisasiantuntija Tuomas Koljonen kertoo, kuinka EU:n maahanmuuttopolitiikka on kehittynyt.

Lue lisää

30.9.2014

Useita maahanmuuton lakiesityksiä eduskunnan käsittelyyn

Eduskuntatalo
Eduskunta sai torstaina 25.syyskuuta käsiteltäväkseen useita maahanmuuttoa koskevia lakiesityksiä. Hallitus antoi esityksensä ulkomaalaisvalvontaa, ulkomaalaisten säilöönottoa, vapaaehtoisen paluun vakiinnuttamista ja vastaanottodirektiivin voimaansaattamista koskevista lainmuutoksista.

Lue lisää

30.9.2014

Palkittu kirjailija Hassan Blasim kapinoi sensuuria vastaan

Kirjailija Hassan Blasim (kuva: Jyrki Vesa)
Kansainvälistä tunnustusta kahminut kirjailija Hassan Blasim kokee Suomen kodikseen. Pakolaisena Irakista Suomeen kymmenen vuotta sitten monien mutkien kautta päätynyt kirjailija pitää Suomea hyvänä maana tehdä taidetta.

Lue lisää

30.9.2014

Uusi yhdenvertaisuuslaki ensi vuoden alusta

Timo Makkonen (kuva: Jyrki Vesa)
Yhdenvertaisuuslainsäädäntöä uudistetaan. Pitkään valmistellun uuden lainsäädännön on kaavailtu tulevan voimaan vuoden 2015 alussa. Oikeusministeriön erityisasiantuntija Timo Makkonen kertoo, että uusi lainsäädäntö laajentaa merkittävästi syrjinnältä annettavaa suojaa.

Lue lisää

27.8.2014

Lähtömaatietokanta turvapaikkapäätösten tukena

Martin Airisto (kuva: Jyrki Vesa)
Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu tuottaa lähtömaita koskevaa maatietoa erityisesti niistä maista, joista Suomeen tulee turvapaikanhakijoita, kiintiöpakolaisia ja maahanmuuttajia. Maatieto tallennetaan Tellus-tietokantaan, josta se on Maahanmuuttoviraston lisäksi myös monien muiden viranomaistahojen käytettävissä.

Lue lisää

Näytä kaikki

Monitori

Monitori on sisäministeriön verkkolehti, joka käsittelee maahanmuuttoon ja maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä aiheita. Monitorin uutiskirje ilmestyy noin kuukauden välein.

Tilaa uutiskirje

Sähköpostiosoite

Back To Top