15.4.2014

Tulevat EU-vaalit koskettavat myös maahanmuuttajia

Euroopan Unionin alueella asuu yli kaksikymmentä miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole EU-kansalaisia, eivätkä siten oikeutettuja äänestämään europarlamenttivaaleissa. Brysselissä tehdyt päätökset vaikuttavat kuitenkin heidänkin arkeensa. Melis Arı Gürhanlı arvioi, että Suomessa maahanmuutto nousee vaaliteemoissa esille, kun puhutaan työttömyydestä tai sosiaali- ja terveysalan kysymyksistä.

Lue lisää

26.3.2014

Ihmiskauppa on kasvava ongelma myös Suomessa

Ihmiskauppa on raadollinen rikollisuuden muoto, jota esiintyy myös Suomessa. Kansainvälisenä rikollisuutena ihmiskauppa ylittää valtioiden rajoja, mikä edellyttää aktiivista yhteistyötä eri maiden kesken. Monitorin videolla kerrotaan ihmiskauppailmiöstä Euroopassa ja Suomessa. Haastattelussa kansallinen ihmiskaupparaportoija Eva Biaudet sekä EU:n ihmiskaupan vastaisen toiminnan koordinaattori Myria Vassiliadou

Lue lisää

12.3.2014

Maahanmuutto Pohjoismaissa: Norjaan muutetaan paljon työn perässä

Monitori-lehden juttusarja liittyen maahanmuuttokysymyksiin Pohjoismaissa alkaa Norjan ulkomaalaisvirasto UDI:n johtajan, Frode Forfangin, haastattelulla. Forfang kertoo, että Norjaan muuttaa nyt ihmisiä työn perässä erityisesti Euroopasta, mutta myös esimerkiksi Intiasta ja Filippiineiltä. Yleisessä maahanmuuttokeskustelussa Norjassa nousevat esiin turvapaikkakysymykset sekä alaikäisten maahanmuuttajien tilanne.

Lue lisää

12.3.2014

Laaja maahanmuuttajatutkimus käynnistyi

Tilastokeskus käynnisti vuoden alussa tähänastisesti laajimman maahanmuuttajatutkimuksen, jossa haastatellaan 6000 henkilöä. Tutkimus toteutetaan yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Työterveyslaitoksen kanssa. Tutkimustulokset julkaistaan vuoden 2015 alkupuolella. "Haluamme esimerkiksi selvittää, miten maahanmuuttajat työllistyvät koulutustaan vastaaviin tehtäviin", tilastohaastattelijana toimiva Huda Farah sanoo.

Lue lisää

4.3.2014

EU:n ulkopuolelta tulevien työntekijöiden asema paranee

Tammikuun alusta voimaan tullut EU:n yhdistelmälupadirektiivi on parantanut EU:n ulkopuolelta jäsenmaihin töihin tulevien oikeuksia. Direktiivin mukaan kolmansista maista tulevia työntekijöitä on kohdeltava yhdenvertaisesti jäsenvaltion omien kansalaisten kanssa muun muassa tietyillä sosiaaliturvan aloilla. Osima Edson pitää muutoksia askeleena hyvään suuntaan, jos Suomeen halutaan houkutella lisää ammattitaitoisia ihmisiä

Lue lisää

Näytä kaikki

Monitori

Monitori on sisäministeriön verkkolehti, joka käsittelee maahanmuuttoon ja maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä aiheita. Monitorin uutiskirje ilmestyy noin kuukauden välein.

Tilaa uutiskirje

Sähköpostiosoite

Back To Top