23.4.2014

Syyrialaisten pakolaisten tuloon valmistaudutaan Tampereella ja Raumalla

Syyrian katastrofaalinen humanitaarinen tilanne koskettaa myös Suomessa. Tampere lisäsi pakolaiskiintiötään väliaikaisesti 70 vastaanotettavasta pakolaisesta 120:een. Kaupungin maahanmuuttajatyön pääkoordinaattori Marja Nyrhinen kertoo, että päätöksestä on tullut vain hyvää palautetta. Myös Raumalla, minne kiintiöpakolaisia saapuu ensimmäistä kertaa, valmistaudutaan syyrialaisten vastaanottoon.

Lue lisää

23.4.2014

Maahanmuuttokysymykset Pohjoismaisssa: Ruotsissa muutetaan kansalaisuuslakia

Monitori-lehden juttusarja liittyen maahanmuuttokysymyksiin Pohjoismaissa jatkuu Ruotsin maahanmuuttoministerin, Tobias Billströmin, haastattelulla. Billström kertoo, että maahanmuuttajien määrä Ruotsissa nousi ennätyskorkealle viime vuonna. Ajankohtaisia maahanmuuttoteemoja ovat myös kansalaisuuslain tulevat muutokset sekä turvapaikanhakijoiden suuret määrät.

Lue lisää

15.4.2014

Tulevat EU-vaalit koskettavat myös maahanmuuttajia

Euroopan Unionin alueella asuu yli kaksikymmentä miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole EU-kansalaisia, eivätkä siten oikeutettuja äänestämään europarlamenttivaaleissa. Brysselissä tehdyt päätökset vaikuttavat kuitenkin heidänkin arkeensa. Melis Arı Gürhanlı arvioi, että Suomessa maahanmuutto nousee vaaliteemoissa esille, kun puhutaan työttömyydestä tai sosiaali- ja terveysalan kysymyksistä.

Lue lisää

26.3.2014

Ihmiskauppa on kasvava ongelma myös Suomessa

Ihmiskauppa on raadollinen rikollisuuden muoto, jota esiintyy myös Suomessa. Kansainvälisenä rikollisuutena ihmiskauppa ylittää valtioiden rajoja, mikä edellyttää aktiivista yhteistyötä eri maiden kesken. Monitorin videolla kerrotaan ihmiskauppailmiöstä Euroopassa ja Suomessa. Haastattelussa kansallinen ihmiskaupparaportoija Eva Biaudet sekä EU:n ihmiskaupan vastaisen toiminnan koordinaattori Myria Vassiliadou

Lue lisää

12.3.2014

Maahanmuutto Pohjoismaissa: Norjaan muutetaan paljon työn perässä

Monitori-lehden juttusarja liittyen maahanmuuttokysymyksiin Pohjoismaissa alkaa Norjan ulkomaalaisvirasto UDI:n johtajan, Frode Forfangin, haastattelulla. Forfang kertoo, että Norjaan muuttaa nyt ihmisiä työn perässä erityisesti Euroopasta, mutta myös esimerkiksi Intiasta ja Filippiineiltä. Yleisessä maahanmuuttokeskustelussa Norjassa nousevat esiin turvapaikkakysymykset sekä alaikäisten maahanmuuttajien tilanne.

Lue lisää

Näytä kaikki

Monitori

Monitori on sisäministeriön verkkolehti, joka käsittelee maahanmuuttoon ja maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä aiheita. Monitorin uutiskirje ilmestyy noin kuukauden välein.

Tilaa uutiskirje

Sähköpostiosoite

Back To Top