2.1.2015

Monitori-lehti muuttuu uutiskirjeeksi 1.1.2015 alkaen

Monitori-verkkolehti on lakannut 1.1.2015. Sisäministeriö julkaisee vastedes maahanmuuttoasioista kertovaa uutiskirjettä. Uutiskirje lähetetään automaattisesti Monitori-lehden tilaajille.

Lue lisää

17.12.2014

Erityisasiantuntija Jutta Gras: ”Työ EU:n maahanmuuttopolitiikan parissa on hektistä ja jännittävää”

Jutta Gras
Eurooppalaisessa maahanmuuttopolitiikassa asiat tuntuvat joskus junnaavan enemmän paikoillaan kuin menevän eteenpäin. Koko ajan kuitenkin tapahtuu jotain ja asiat edistyvät – sitkeää kokoustamista ja verkostoitumista se kuitenkin vaatii. Näin kertoo viime elokuussa Brysselissä työnsä aloittanut maahanmuutto- ja turvapaikka-asioista vastaava erityisasiantuntija Jutta Gras.

Lue lisää

12.12.2014

Eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka näkyy mediassa usein vastakkainasettelujen kautta

Faktat puhuvat? -seminaari (Kuva: Jyrki Vesa)
Medialla on tärkeä rooli maahanmuuttokeskustelussa. Pohjautuuko median luoma mielikuva faktaan vai fiktioon? Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston ja Euroopan muuttoliikeverkoston järjestämässä seminaarissa puhuttiin eurooppalaisesta maahanmuuttopolitiikasta mediassa.

Lue lisää

5.12.2014

Uskonto kotouttamistyön resurssina: "Eurooppalaisten uskontolukutaito on kadoksissa"

Professori Adam Dinham (kuva: Jyrki Vesa)
Professori Adam Dinhamin mukaan uskonnoista ja vakaumuksista käytävän keskustelun taso on säälittävän heikkoa Euroopassa juuri nyt, kun asiasta pitäisi pystyä käymään korkeatasoista keskustelua. Uskonnollisten yhteisöjen ja kaupunkien välistä yhteistyötä pohdittiin ETNOn ja Helsingin, Espoon ja Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntien tapaamisessa.

Lue lisää

1.12.2014

Tampereella puitiin EU:n yhteistyötä oikeus- ja sisäasioissa

Anna-Maja Henriksson ja Cecilia Malmström (kuva: Jyrki Vesa)
Suomen ensimmäisen EU-puheenjohtajuuskauden huippukokouksessa Tampereella vuonna 1999 asetettiin tavoitteeksi vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alueen muodostaminen. Samalla luotiin perustukset Euroopan yhtenäiselle turvapaikkapolitiikalle. Missä mennään 15 vuotta myöhemmin?

Lue lisää

Näytä kaikki

Monitori

Monitori-verkkolehti on lakannut 1.1.2015. Sisäministeriö julkaisee jatkossa maahanmuuttoasioihin keskittyvää uutiskirjettä.

Tilaa uutiskirje

Sähköpostiosoite

Back To Top