17.7.2014

Euroopan turvapaikkatukivirasto toteuttaa yhteistä eurooppalaista arvopohjaamme

Arno Tanner
Maahanmuuttoviraston dosentti, projektipäällikkö Arno Tanner työskenteli vuoden Euroopan turvapaikkavirasto EASOssa. Tanner kertoo jutussa kokemuksistaan.

Lue lisää

16.7.2014

EMN julkaissut Maahanmuuton tunnusluvut 2013

Euroopan muuttoliikeverkosto EMN on julkaissut ensimmäisen tilastojulkaisunsa Maahanmuuton tunnusluvut 2013.

Lue lisää

8.7.2014

Pakolaisten ääni kuuluviin

Burmalainen Mi Mi Po Hti (Kuva: Jyrki Vesa / Media Road Service MRS Oy)
Burmalainen Mi Mi Po Hti on löytänyt oman paikkansa suomalaisesta yhteiskunnasta. Kaikilla pakolaisena maahan tulleilla tilanne ei ole yhtä hyvä. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n viime vuonna käynnistämässä projektissa pyritään löytämään konkreettisia toimintamalleja, joiden avulla pakolaisten olisi helpompi osallistua suomalaisen yhteiskunnan toimintaan.

Lue lisää

24.6.2014

Ulkomaalaisten säilöönotolle uudet säännöt

Seminaari: Fokuksessa ihmisarvoinen paluu ja vaihtoehdot säilöönotolle Kuva: Jyrki Vesa / Media Road Service MRS Oy
Suomessa tarkistetaan parhaillaan ulkomaalaisten säilöönottoa koskevia säännöksiä. Säilöönottoa ja sen vaihtoehtoja pohdittiin myös Euroopan muuttoliikeverkoston kesäkuun alussa järjestetyssä VII kansallisessa seminaarissa Fokuksessa ihmisarvoinen paluu ja vaihtoehdot säilöönotolle. Seminaarin keskusteluissa ja loppupaneelissa nousi esille erityisesti kysymys, kuuluuko lapsi missään olosuhteissa säilöön.

Lue lisää

24.6.2014

Vapaaehtoisen paluun järjestelmä työn alla

Hanna Helinko Kuva: MediaRoadService Oy / Jyrki Vesa
Vapaaehtoisen paluun järjestelmä pyritään vakinaistamaan säännellyksi viranomaisten ohjaamaksi toiminnaksi, joka rahoitetaan valtion talousarviosta. Vaikka lainsäädäntöprosessi on toistaiseksi odotustilassa, Maahanmuuttovirastossa on meneillään on laaja selvitystyö järjestelmän toteuttamiseksi käytännössä. ”Edessä on paljon käytännön työn järjestelyä, joka on syytä tehdä hyvissä ajoin,” painottaa viraston Oikeus- ja maatietoyksikön johtaja Hanna Helinko.

Lue lisää

Näytä kaikki

Monitori

Monitori on sisäministeriön verkkolehti, joka käsittelee maahanmuuttoon ja maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä aiheita. Monitorin uutiskirje ilmestyy noin kuukauden välein.

Tilaa uutiskirje

Sähköpostiosoite

Back To Top